Ny gratis bok i 2024

Himmelske Samtaler

om morgendagens verden

Av Neale Donald Walsch

Morgendagens verden

Denne boken presenterer utdrag fra alle de ni samtalebøkene på norsk av Neale Donald Walsch.

De bærer budskap om en ny sosial, seksuell, politisk, økonomisk og åndelig revolusjon på jorden.

Bøkene forbereder menneskeheten på morgendagens verden ved å gi ny innsikt i hvem vi er og hvorfor vi er her.

Vi får presentert et helt nytt menneskesyn i disse fantastiske bøkene som snur opp ned på mange gamle sannheter.

Denne nye innsikten er fundamentet som morgendagens verden bygger på. Disse bøkene er med andre ord veivisere til en ny, empatisk og fredfull verden​.

Omtale i magasinet Medium

Her er en omtale om boken i magasinet Medium. Klikk på bildet under for å lese den.

Annonse

Her er en annonse som kan deles i sosiale kanaler eller andre steder. For pdf versjon klikk her.

Mobilvennlig

PDF filen er lett å lese på mobil med Liquid Mode.

Når du har lastet boken inn i Adobe Acrobat (appsymbolet sees ovenfor) er det bare å trykke på dråpe symbolet øverst som gjør teksten mobilvennlig.

Se forklaring under.

FORORD

Vi lever i noen særdeles utfordrende tider, både for oss som individer og for samfunnet vi lever i. Vi er ikke så lykkelige som vi burde ha vært og globalt sliter vi med så store utfordringer at det truer vår egen eksistens. Vi har våpen nok til å ødelegge oss selv, vi forurenser så mye at livet dør ut mange steder og planeten varmes opp så mye at det skaper kaos både her og der.

Den gode nyheten er at alt dette er selvskapt, med andre ord kan vi selv rydde opp i alle problemene vi har skapt. Det er fullt mulig å gjenskape verden slik at vi kan oppleve fred og lykke som vi lengter etter. Vi kan reparere skadene vi har påført jorden og vi kan reparere forholdet til oss selv og menneskene vi omgir oss med.

For å få dette til trenger vi å reparere holdningene, livssynet og tankene som har ført oss på avveier. Mye av det vil bærer med oss er gammelt og utdatert og det er dette som skaper alle problemene for oss. Vi trenger å avprogrammere mye av dette og få inn noe som er nytt og oppdatert. Vi er jo flinke til dette når det gjelder teknologi, men ikke så flink til å fornye oss når det gjelder det spirituelle.

I denne prosessen må det være noen som kan vise oss veien, noen som kan gi oss svar. Vi trenger ny forståelse, klarhet og visdom slik at vi kan skape en morgendag vi alle kan glede oss til. Vi trenger å utvikle oss som menneske og sjel.

Som så mange andre har også jeg lett og søkt etter svar på dype eksistensielle spørsmål og hva meningen med livene våre er. Jeg har nok vært langt mer opptatt av dette enn folk flest. Og jeg har funnet svar, mer enn hva jeg hadde forestilt meg. Men her skal man være forsiktig, for mange er de som har «funnet sannheten», mens de egentlig har låst seg fast i noe som viser seg å være en forvreng sannhet.

Når man beveger seg inn på dette området bør man derfor trå varsomt. Men, her er vi alle heldig fordi vi har et system som rettleder og guider oss. Det er vår egen intuisjon. Derfor gjelder det å tenke, lytte og stole mer på oss selv, enn blindt å følge autoriteter.

En god rettesnor er budskap som løfter og styrker den enkelte, som åpner og ikke dømmer, som inspirerer og er full av kjærlighet uten betingelser. Etter å ha søkt gjennom mange år kom jeg over en slik bok i 1997 som rørte meg dypt og gav gjenklang i meg selv. Boken het Himmelske Samtaler og var akkurat kommet på norsk.

For de som ikke vet hva dette dreier seg om så går det hele ut på at forfatteren Neale Donald Walsch stiller en mengde spørsmål av eksistensiell art som ble besvart av en først ytre, deretter indre stemme med intet mindre enn det han påstår er Gud. På engelsk ble boken derfor hetende Conversations with God, altså samtaler med Gud.

Problemet med å bruke ordet Gud er at det kan tolkes som om boken er religiøs eller kristen, hvilket det ikke er. Det kan være grunnen til at boken på norsk fikk tittelen Himmelske Samtaler for å unngå koblingen siden Norge ikke er et spesielt religiøst land.

På den annen side, i og med at ordet Gud brukes bevisst, var kanskje tanken at det ville tiltrekke seg mange åpne religiøse og søkende mennesker, og kanskje få dem inn på et nytt spor med nye oppdaterte tanker rundt det åndelige. Det er ingen tvil om at det er nettopp det som har skjedd når man ser på alle de utallige tilbakemeldingene fra mennesker over hele verden som har fått livene sine forandret til det positive. Hva Gud egentlig er blir nærmere forklart i boken.

Jeg syntes boken var fantastisk, fordi den ga et helt annet bilde av vedtatte sannheter om livet og det åndelige, som spesielt religionene snakker om. Det gamle gudsbegrepet og sannhetene de forfekter var og er så til de grader utdatert at det fremdeles skaper enorme problemer, ikke bare i utallige menneskers personlige liv, men også globalt fordi det hele hører sammen. Boken tar tak i nettopp dette.

På en usedvanlig vennlig, humoristisk og kjærlighetsfull måte blir skam, frykt, skyld og andre utdaterte og misforståtte sannheter feid vekk og erstattet av en forståelse som vibrerte av kjærlighet og dyp innsikt.

Jeg ble født inn i en ikke religiøs familie og unngikk dermed å slepe rundt på mye gammel dogmatisk åndelighet annet enn det man får fra samfunnet og omgivelsene ellers. Allikevel gav bøkenes innhold så sterkt inntrykk på meg. Jeg tolker det dit hen at jeg har vært borti slik misforstått og trangsynt åndelighet i tidligere liv.

Boken er genialt og lettfattelig lagt opp hvor den besvarer forfatterens spørsmål samtidig som svarene hele tiden utdypes og leder til stadig nye spørsmål og en mengde nye tema. Det oppmuntres til å tenke kritisk også til materialet som fremkommer i disse bøkene.

Noen spørsmål og svar er mer eller mindre selvsagte siden forfatteren stiller spørsmål på vegne av menneskeheten, mens andre gir usedvanlig dyp innsikt. Vi blir forklart at vi alle har all innsikt i oss, men at det egentlig handler om å gjenerindre det, siden vi som sjeler i menneskekropp har glemt hvem vi egentlig er. Vi er alle en del av det guddommelige, vi er individuelle aspekter av Gud, manifestert som mennesker.

Jeg fant etter hvert ut at det var en trilogi og fikk bestilt de to andre bøkene fra USA, siden de ikke var kommet ut på norsk ennå. Jeg kan ennå huske følelsen av at det var stor visdom jeg bar på da jeg hadde hentet bøkene på posten en fredag. Jeg isolerte meg totalt den helgen og fortapte meg i bøkene. De gav svar på det de fleste stiller i løpet av livet. Svarene er så innsiktsfulle at man skjønner at forfatteren, som personlighet, ikke kan ha kommet på dem av seg selv.

Kort fortalt tar trilogien Himmelske Samtaler for seg følgende temaer:
Bok 1 – Personlige temaer og sannheter.
Bok 2 – Globale temaer og sannheter.
Bok 3 – Universelle temaer og sannheter.

Siden den gang har det utkommet flere samtalebøker (totalt ti som alle er oversatt til norsk, bortsett fra en), samt mange andre bøker av forfatteren. De er oversatt til mange språk og det er solgt rundt 15 millioner eksemplarer av dem på verdensbasis.

Selv har jeg invitert forfatteren til Norge to ganger. Jeg har også laget en norsk hjemmeside som tar for seg budskapet hans:
www.himmelskesamtaler.no
Her er det samlet en mengde informasjon, bl.a. om hans besøk i Norge.

Denne boken her har samlet totalt 20 bidrag, de fleste utdrag fra alle disse samtalebøkene. Hovedsakelig vil forfatterens uttalelser strekke seg over hele siden, mens denne «Gudsstemmen» vil være høyerestilt. Da er det lettere å se hvem som sier hva.

Det er veldig mange temaer som tas opp her i denne boken og som ikke kommer frem i innholdsfortegnelsen. Temaene er mer eller mindre tidløse. Noen tema er valgt ut spesifikt for tiden vi lever i nå, som den om Hitler som forklarer litt om hvorfor han kom til makten. Det er relevant for oss nå, for mens dette skrives pågår to store kriger og vi har demokratier under press, mens ulike former for populister og diktaturer vokser frem. Denne trenden kan snus og disse bøkene viser vei.

Mange er ikke klar over hvor dagens problemer stammer fra. Her er Neale Donald Walsch ganske klar og jeg overlater ordet til ham:
«Problemet her er åndelig. Det er ikke økonomisk, og det er ikke politisk. Og det er i hvert fall ikke militært. Det har å gjøre med hva folk tror om hverandre, om deres forhold til hverandre, om Gud og om livet.»
Derfor er disse bøkene, og andre bøker av andre forfattere som ønsker å heve bevisstheten, så utrolig viktig fordi de går dypere enn bare å berøre symptomene. Politikk for eksempel er ikke noe annet enn vår åndelighet/ livssyn satt ut i praksis.

Av totalt godt over 3000 sider tilsvarer utdragene bare rundt 7 % av det totale materialet. Det gir allikevel en solid smakebit som inneholder mye innsikt. Utdraget fra bok 1 er den lengste, men da får man også en fin introduksjon.

Hvorfor utgi dette nå? For det første begynner det å bli noen år siden bøkene kom ut, det er nå ca. tretti år siden den første boken kom på engelsk. De norske bøkene selges ikke lenger i bokhandelen og bare den første og den siste er tilgjengelig digitalt når dette skrives. Dvs. de fleste samtalebøkene kan nå leses via nettbiblioteket til Nationalbiblioteket. På sikt håper jeg, og arbeider for at bøkene kan utgis på nytt, men det koster både tid og penger.

For det andre er det for å skape fornyet interesse rundt dette fantastiske og viktige budskapet og kanskje nå litt yngre lesere som aldri har hørt om dette før. Av den grunn har jeg tatt med et ekstra utdrag (Hva er suksess?) fra den eneste samtaleboken som ikke er oversatt til norsk – Himmelske Samtaler for tenåringer. I en siste artikkel har jeg tatt med en ut av kroppen opplevelse (Å reise med sjelen) som forfatteren hadde og som han selv forteller om.

For det tredje lever vi i en verden basert på illusjonen om at vi er atskilt fra andre og det guddommelige og en mentalitet om at det ikke er nok til alle. Dette er hovedgrunnene til at vi får et jag etter profitt og med det store menneskelige og miljømessige negative konsekvenser. Dermed blir det i all hovedsak bare utgitt bøker som man mener kan selge godt. Bøker som kan ha et fantastisk og viktig budskap vil med stor sannsynlighet bli droppet hvis man ikke tror den vil selge. Denne e-boken gis ut på idealistisk grunnlag og helt gratis.

Det er slike feilaktige holdninger, som at det ikke er nok til alle, bøkene prøver å endre. Der står det klart og tydelig at det er nok av alt til alle. I den uventede nye samtaleboken, som kom på norsk i 2018 (Himmelske Samtaler bok 4), står det at i høyt utviklede samfunn andre steder i universet/ multiverset deler alle alt med hverandre alltid. Det står også hvorfor disse samfunnene har kommet til denne konklusjonen og ikke minst utfører dette i praksis som noe helt naturlig og selvsagt.

To av bidragene i denne boken har jeg skrevet selv. Den ene (Kan en verdensunion sikre fred?) har forskjellige utdrag fra bok 2 med mine kommentarer. Den andre er et sammendrag om bok 4 og noe av budskapet som fremkommer der.

Til slutt har jeg også tatt med en oversikt over bøkene som er oversatt til norsk og hvor man kan få tak i dem. Jeg har også med litt informasjon om et nytt og ambisiøst prosjekt som kalles Changing humanitys future.

Kort kan bøkene sammenfattes i følgende uttalelse:
Budskapet til Neale Donald Walsch blir av svært mange betraktet som det viktigste åndelige budskapet i vår tid. De er fulle av tanker som kan bidra til å skape et nytt menneskesyn og en ny, fredfull verden. Og de bærer budskap om en ny sosial, seksuell, politisk, økonomisk og teologisk revolusjon på jorden, en omveltning som vil overgå alt annet vi har sett til nå.

Alle bøkene i samtaleserien handler med andre ord om morgendagens verden.

Bøkene er veivisere til en ny fremtid og de viser potensialet vi har i oss til å skape en vakker morgendag og en verden som vi, våre barn, barnebarn og fremtidige generasjoner kan fryde og glede seg over.

 

Henning Jon Grini
August 2024

INNHOLD